Ψήφισμα για άμεση επαναπρόσληψη των 14 απολυμένων στο ξενοδοχείο grandhyatt

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις 14 εκδικητικές απολύσεις που έγιναν στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens. Η εργοδοσία του ξενοδοχείου απέλυσε τους συναδέλφους οι οποίοι απασχολούνταν εκεί μέσω των δουλεμπορικών γραφείων SCLEAN MIKE και AKTIV CLEANING SERVISES και αντέδρασαν και διεκδίκησαν να αμείβονται με την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, να δηλώνονται με τις πραγματικές ειδικότητες τους, να τους καταβάλλονται όλα τα νόμιμα επιδόματα και να λαμβάνουν τις πραγματικές αποδείξεις πληρωμών.

Η άμεση αντίδραση της εργοδοσίας και του ομίλου Δασκαλαντωνάκη με τις μαζικές απολύσεις δείχνει πως κεφάλαιο και εργοδοσία με την πλήρη κάλυψη όλων των Κυβερνήσεων αποκαλύπτουν το βάρβαρο αντεργατικό τους πρόσωπο όταν οι εργαζόμενοι θα βγουν μπροστά και ζητήσουν τα αυτονόητα.

Αποτελεί κοροϊδία για το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού τουρισμού, ένας κλάδος με κέρδη ρεκόρ, οι εργαζόμενοι εκεί να αμείβονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με εκ περιτροπής εργασία, πολλές φορές μαύρα και ανασφάλιστα ή υποασφαλισμένα και όχι με τις κλαδικές συμβάσεις που είναι σε εφαρμογή στον κλάδο και να αρνείται η εργοδοσία του Grand Hyatt Athens να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού με όλες τις υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους και να χρησιμοποιεί τις δουλεμπορικές εταιρείες για τις προσλήψεις ακριβώς για να παρακάμπτει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων.

Αντιλαμβανόμαστε πως ο αγώνας των εργαζομένων στο grand hyatt ξεπερνά τον αγώνα ενάντια σε ένα συγκεκριμένο εργοδότη ενός κλάδου. Το καθεστώς των δουλεμπορικών γραφείων που δεν εφαρμόζουν τις ΣΣΕ, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η αγωνία μας όταν πλησιάζει η λήξη κάθε σύμβασης, οι πολιτικές που τόσα χρόνια έχουν διαλύσει κάθε έννοια συλλογικού αγώνα και εκπροσώπησης αποτελούν για εμάς τη βάση ώστε ο αγώνας των λίγων να γίνει αγώνας και υπόθεση του συνόλου της εργατικής τάξης.

Θα παλέψουμε στο πλευρό των απολυμένων εργαζομένων, γιατί ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο μέσα από τον συλλογικό αγώνα μας.

 Απαιτούμε :

  • Να γυρίσουν τώρα στην δουλειά οι 14 απολυμένοι με απευθείας πρόσληψη από το Grand Hyatt
  • Καταβολή όλων των δουλευμένων. Εφαρμογή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας
  • Κατάργηση των δουλεμπορικών εταιρειών και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου εργασίας. Κανονικές προσλήψεις με σταθερές εργασιακές σχέσεις.
ΠρόεδροςΓραμματέας
Ειρήνη ΘάνουΈμμυ Καρίμαλη
Design a site like this with WordPress.com
Get started