ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ Δ.Α. – ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΤΩΝ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Καταγγέλλουμε την πρυτανική αρχή του ΕΚΠΑ για την εκδικητική απόλυση του Δ.Α., διοικητικού υπαλλήλου του ιδρύματος και μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΔΠΤΕ (Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης), λόγω της συμμετοχής του στη κινητοποίηση φοιτητών και εργαζομένων στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (ΚΛΕΙΔΙ) την Δευτέρα 12/02/2024. Σκοπός της κινητοποίησης ήταν να αποτραπεί το απεργοσπαστικό μέσο-φιάσκο των τηλεξετάσεων, που μόνο στόχο έχει να υπονομεύσει τις αποφάσεις των μαζικών Γενικών Συνελεύσεων των Φοιτητικών Συλλόγων, που παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές από την κυβέρνηση της ΝΔ και τα τσιράκια τους, συνεχίζουν να παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις για καταλήψεις διαρκείας. Την ίδια στιγμή, εργαζόμενοι στα ιδρύματα προχωρούν σε απεργίες-στάσεις εργασίας και αποχές από τις τηλεξετάσεις.

Σε αυτή τη συγκυρία που φοιτητές και εργαζόμενοι δείχνουν ότι είναι αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη της υπεράσπισης του δημόσιου Πανεπιστημίου μέχρι τέλους, ο ανεκδιήγητος Πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Γεράσιμος Σιάσος, αποφάσισε να «τιμωρήσει» τον επί 19 χρόνια συμβασιούχο του ιδρύματος, ζητώντας από τον ΕΛΚΕ και το Συμβούλιο Ιδρύματος την άμεση αναστολή της σύμβασής του, μέχρι να εξετάσει την οριστική παύση της. Δηλαδή την οριστική του απόλυση.
Επιπλέον, ο Πρύτανης, για τους ίδιο περιστατικό, ζήτησε τη διενέργεια ΕΔΕ για τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, του προεδρείου της Συνέλευσης που πήρε την απόφαση, καθώς και μελών του ΚΣ της ΟΔΠΤΕ που εργάζονται στο ίδρυμα.

Το πρόσχημα που επικαλείται είναι η «διατάραξης της ομαλής λειτουργίας του ΕΚΠΑ» και ο «κίνδυνος για επανάληψη της χθεσινής κινητοποίησης». Ο πραγματικός του στόχος φυσικά είναι αποθαρρύνει τους εργαζόμενους από το να έχουν κινηματική και συνδικαλιστική δράση, λειτουργώντας ουσιαστικά ως το μακρύ χέρι του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης. Είναι φανερό ότι η αποφασιστική στάση εργαζόμενων και φοιτητών που ανέστειλε αυτή την προσπάθεια υπονόμευσης των καταλήψεων και των αγώνων για κάποιο χρονικό διάστημα, με την ακύρωση των εξετάσεων, πλήγωσε το γόητρο της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών που βγάζουν το μένος τους. Η εκδικητική τους απόφαση θέλει μόνο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ και συνολικά στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική. Με τα ΜΑΤ, τους εισαγγελείς, και τον αυταρχισμό, προσπαθούν να περιστείλουν τη συνδικαλιστική δράση, απολύοντας εργαζόμενο που ασκεί, ως οφείλει, τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα.

Τέτοιες πρακτικές κινούνται στα πλαίσια των διώξεων συνδικαλιστικών στελεχών σε χώρους δουλειάς στο πνεύμα των νόμων Χατζηδάκη-Γεωργιάδη και όλου του αντεργατικού πλαισίου όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων.
Την ίδια ώρα που ετοιμάζεται να κατατεθεί το χείριστο νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει σύσσωμες και ρωμαλέες αντιδράσεις από το φοιτητικό και εργατικό κίνημα που είναι στα κάγκελα τον τελευταίο μήνα, απολύονται εργαζόμενοι που διεκδικούν τα αυτονόητα και παλεύουν από κοινού με τους φοιτητές/τριες για δημόσια δωρεάν ποιοτική παιδεία!

• Απαιτούμε την άμεση ανανέωση της σύμβασης του διοικητικού υπαλλήλου του ΕΚΠΑ Δ.Α. – καμία σκέψη για απόλυση!
• Άμεση παύση της διενέργειας ΕΔΕ και κάθε δίωξης προς εργαζόμενους!
• Καμία σκέψη για ιδιωτικά πανεπιστήμια!
• Απεργία-αποχή από τις τηλεξεταστικές και από κάθε άλλη προσπάθεια υπονόμευσης των συλλογικών αποφάσεων φοιτητών-εργαζόμενων.
• Καμία σκέψη για διαδικτυακά μαθήματα και επιτηρήσεις σε κατειλημμένες σχολές!
• Κοινοί αγώνες φοιτητ(ρι)ών-εργαζομένων για ένα δωρεάν, δημόσιο, ποιοτικό Πανεπιστήμιο!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ Δ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ, ΠΕΜΠΤΗ 22/02 ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΑΠΘ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΕΜΠΤΗ 22/02 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Design a site like this with WordPress.com
Get started